Nä, jag har inte blivit galen. Faktiskt så är svarta bönor en himmelsk kombination tillsammans med kakao! Så därför bjuder jag idag på ett recept på

Praliner med svarta bönor 

Detta recept är en utveckling av gårdagens recept där jag först råkade glömma tillsätta jordnötssmör och så har jag läst någonstans att man kan göra kladdkaka med svarta bönor. Så jag tänkte på chokladen och de här blev verkligen urgoda!! Smaken av bönorna känns inte alls men konsistensen gjorde massan sådär underbart fluffig nästan som en mousse (hm.. chokladmousse måste nog bli mitt nästa experiment..)

Praliner-svarta-bönorDottern vill inte veta vad jag har i mina kakor för då känns de inte längre som kakor 🙂 men som vanligt har jag uteslutit allt onödigt så långt det går och vill man så kan man skippa chokladknapparna och använda kakaonibs istället. I detta recept har jag använt Zetas ekologiska svarta bönor som är färdigkokta och Odenses chokladknappar som är vegan. 

Vill du göra egen choklad ”raw food style” så hittar du ett recept här på bloggen. Och vill du inte doppa kulorna i choklad kan du rulla dem i kakao, eller varför inte lakritspulver? MmmMm det ska jag testa nästa gång. Vill du ha mer sötma så tillsätter du bara fler dadlar. Jag använder färska men om du använder torkade så behöver du blötlägga dem innan, annars kan det bli svårt att få dem helt finfördelade i bönorna. 

Lycka till!

Praliner med svarta bönor
Yields 20
Perfekta efter träningen!
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredienser
 1. 1 burk svarta bönor (ca.3 dl)
 2. 10 färska dadlar
 3. 1 dl kakao
 4. 0,5 tsk salt
 5. 1 dl chokladknappar
 6. Choklad att doppa dem i
Så gör du
 1. Låt bönspadet rinna av och kärna ur dadlarna. Lägg bönor, dadlar, kakao och salt i en matberedare och kör med knivarna tills du har en slät klibbig massa. Tillsätt nu chokladknapparna och kör ihop dem med degen så att de hackas i mindre bitar.
 2. Rulla smeten till bollar (den är klibbig så fukta händerna ofta när du rullar). Ställ gärna in i frysen en liten stund.
 3. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och ställ undan att stelna.
Tips
 1. Rulla bollarna i kakao eller lakritspulver istället för att doppa dem i choklad.
Roesen Empowerment http://www.roesen.se/
Svarta bönor i praliner?

2 reaktion på “Svarta bönor i praliner?

 • 24 april, 2018 kl. 11:34
  Permalänk

  Jättegott! Jag strimlade skalet på en ekologisk apelsin och garnerade med.
  Det är gott!!
  Solveig

  Svar
  • 6 juli, 2018 kl. 11:25
   Permalänk

   Det låter gott! Det ska jag testa 🙂

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *