Vegansk chokladmousse med endast 3 ingredienser! 

Kan det bli enklare? Tror inte det.. och billigt dessutom! 

Chokladmousse

Kikärtsspad

Kikärtsspad (eng. aquafaba) har samma egenskap som äggvita och kan ersätta äggvita i en mängd recept, även äggula som i mitt recept på majonnäs om du nu missat det. Egentligen gäller det inte bara kikärtsspad utan spad från de flesta bönsorter som går använda. 

Koka själv

Jag förespråkar egentligen att man ska koka bönorna själv eftersom alla förpackningar och transporterande av onödigt vatten tär på miljön. Men i detta recept använde jag ekologiska på burk

När jag kokar kikärtor själv så använder jag Kung Markattas eftersom de är ekologiska och lätta att få tag på. Jag brukar ta hela förpackningen (500 gram) och blötlägga i en stor gryta på kvällen. Nästa dag sköljer jag dem och häller på nytt vatten och kokar dem i vatten som precis täcker ärtorna. När de är färdigkokta häller jag INTE av kokvattnet. Jag brukar låta dem svalna i grytan och när den kallnat ställer jag in grytan i kylen tills nästa dag. De får alltså ligga kvar i sitt spad. Nästa dag är spadet lite simmigt och klart att använda. Kikärtorna kan du bland annat göra praliner och kakor av, en god hummus eller en mustig kikärtsgryta Jag brukar frysa in dem. Samma sak gör jag med spadet, fryser in alltså. 

Jag vet inte vilket ämne det är som ger kikärt- och bönvätskan sin egenskap, har googlat men söker kanske på fel ord för jag hittar inget. Om du vet så lämna gärna en kommentar!

Oh well men här kommer receptet i alla fall. 

Vegansk Chokladmousse på kikärtsspad

Läcker Vegan Kikärts Chokladmousse
Serves 4
Löjligt enkel att göra och hönsen får ha sina ägg i fred!
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredienser
  1. Kikärtsspad från 1 burk kikärtor
  2. 100 gram Choklad
  3. 3 msk dadelsirap eller lönnsirap eller florsocker
Så gör du
  1. Vispa kikärtsspadet med elvisp tills det är vitt och fluffigt och du kan forma toppar (ca. 10-15 minuter)
  2. Smält under tiden chokladen i vattenbad
  3. Rör nu ner den smälta chokladen och sirapen och i kikärtsfluffet och vänd ner det tills allt har blandat sig.
  4. Häll upp i portionsglas och ställ in i kyl i 1-2 timmar
  5. Servera gärna med riven choklad över.
Tips
  1. Lek gärna med smaksättningen och byt ut chokladen mot vanilj och vit choklad, mintdroppar eller lite kaffepulver.
Roesen Empowerment http://www.roesen.se/

Du vet väl om att du kan gå en kurs i kristallhealing på distans

annons kristallhealing 800x800

Kurs i kristallhealing

Kursen i kristallhealing är en omfattande kurs där du lär dig om kroppens energisystem, chakran, auran och hur de hänger samman med kroppens endokrina körtlar, hur du använder kristaller, hur och varför de påverkar kroppen, vilka kristalller du bör börja med och varför, hur du använder en pendel, hur du gör kristallutlägg på kroppen och varför, lite historia, lite forskning, olika energiövningar och du får också lära dig hur du skapar kontakt med dina kristaller och hur du laddar dem med din intention.

Kika in på Kristallakademin för att läsa mer. 

Ha det så gott!
Gitte

Recept på enkel läcker vegansk chokladmousse på kikärtsspad

2 reaktion på “Recept på enkel läcker vegansk chokladmousse på kikärtsspad

  • 1 december, 2016 kl. 07:59
    Permalänk

    Det är stärkelsen från kikärterna som finns i vätskan som ger egenskapen du söker efter. Precis som potatisstärkelse (potatismjöl).

    Svar
  • 9 december, 2015 kl. 00:48
    Permalänk

    Ska testa det här i morgon. Ser jättegott ut! ?

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *