Samtalsledare Gitte Liljekvist
Samtalsvägledare Gitte Liljekvist, Folkhälsovetare och  utbildad Hälsocoach

Samtalsvägledning för hjälp att hitta DIN motivation 

Vill du göra en förändring i ditt liv men vet inte hur, eller till och med inte ens vad?
Hos mig får du hjälp genom samtal med att idenfiera problemen och verktygen du behöver för att förändra.

Samtalen leder i 90% av fallen till en stor förändring och till nya insikter.

Detta är några exempel på vad jag kan hjälpa dig med att förändra:

  • Beroendeproblem som alkoholmissbruk, sockerberoende, matmissbruk, rökavvänjning
  • Bli fri från gamla invanda beteenden som begränsar dig från att leva det liv du vill leva. 
  • Är du trött på ditt jobb och vill byta men vet inte hur, eller ens vad du vill göra istället? Hos mig får du hjälp att sortera tankarna och hitta guldkornen som du kan bygga vidare på och tillsammans skapar vi en konkret målbild med delmål som du kan arbeta efter. 
  • Vill du gå ner eller upp i vikt? Jag hjälper dig hitta motivationen, tiden, kunskapen och kraften till en förändring. 
  • Har du varit fast i ett missbruk och känner dig lite vilsen? Problemen slutar ju tyvärr oftast inte med missbruket. Jag kan hjälpa dig hitta en meningsfull tillvaro och hjälpa dig upprätta en konkret struktur för hur du ska ta itu med de problem som återstår som en konsekvens av missbruket.
  • Vill du hitta tiden att börja träna eller få tid till en hobby, men hushåll, familj och annat gör det svårt. Jag kan hjälpa dig skapa en struktur i din vardag så du kan få den egentid du förtjänar och behöver! 
  • Har du tappat livsgnistan och din motivation för att fortsätta men hittar inte orken? Tillsammans hittar vi mål som ger mening med livet och en plan för hur du når dem. 

Första mötet

Samtalen börjar med ett första möte där vi pratar igenom det du vill ha hjälp med och gör upp en plan för eventuella fortsatta samtal. Ibland räcker det med ett enda samtal men oftast behöver man några fler beroende på vad man vill ha hjälp med och vilken typ av problem man har.

Är du tveksam på om jag kan hjälpa just dig? Hör av dig!

Tveka inte! Ofta kan jag tala om direkt om jag tror att jag kan hjälpa dig och om du behöver gå en eller flera gånger. Oftast kan man behöva gå mellan 5-10 gånger men ibland kan det räcka med ett enda samtal.

Har du inte möjlighet att besöka mig i Kalmar?

Har du inte möjlighet att träffas i Kalmar så kan samtalen också göras via Skype på distans. Om du önskar detta måste du kontakta mig innan. Kontaktuppgifter hittar du HÄR.

Boka tid

Motivation

Motiverande samtal MI

I mina samtal använder jag till stor del verktyg från Motiverande samtal (MI) som är en samtalsmetod för att hjälpa människor att förändras och används för att stärka en individs egen motivation och engagemang för förändring. Den används bland annat inom socialtjänst, habilitering, rehabilitering, missbruks- och beroendevård, kriminalvård, vård och psykiatri.

MI-samtalsmetodik  (MI=Motivational Interwieving) är en evidensbaserad metod som ursprungligen utformades av psykologerna William R. Miller och Stephen Rollnick och bygger på vägledning i motiverande samtal. Samtalsformen är unik i sin metod och bygger på att uppmuntra till beteendeförändring genom medvetandehöjning.

Du kan läsa mer om MI nedan:

MI Nordic 

MINT

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *