Fortsatt experimenterande av kikärtspralinerna jag gjorde, enda skillnaden här är egentligen att jag tog i bakpulver och bakade dem i ugn och vips så hade jag 

Kikärtskakor Chocolate chip cookie-style

Dessa blev överraskande goda som de var, lite sega och goda, men nästa gång ska jag testa att tillsätta kokosolja och mjöl och se om de blir lite sprödare, för det var det enda jag saknade. Men testa och se vad du tycker!

Dottern tål varken mandel eller hasselnötter så därför blev det jordnötssmör ännu en gång. Jag är inte jätteförtjust i jordnötssmör och tror att de skulle bli helt fantastiska om man tar i mandelsmör eller hasselnötssmör istället. Ska testa det en annan gång. 

Jag har använt Zetas ekologiska kikärtor som är färdigkokta och du, släng inte kikärtsspadet för här har du ett recept på hur du kan göra majonnäs av det! Det kan också användas istället för äggvita när man gör maränger men det har jag aldrig testat (har aldrig gillat maränger)..

Chokladknapparna är Odenses som är vegan men du kan göra egna ”raw food style” och hittar ett recept på choklad här på bloggen

Kikärtskakor Chocolate Chip Cookie-style
Yields 30
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredienser
 1. 1 burk kikärter (ca.3 dl)
 2. 10 färska dadlar
 3. 1,5 dl nötsmör
 4. 0,5 tsk salt
 5. 2 tsk vaniljpulver
 6. 1 tsk bakpulver
 7. 1 dl chokladknappar
Så gör du
 1. Låt kikärtsspadet rinna av och kärna ur dadlarna. Lägg kikärtor, dadlar, jordnötssmör, vanilj och salt i en matberedare och kör med knivarna tills du har en slät klibbig massa.
 2. Lägg över i en skål och arbeta in chokladknapparna för hand.
 3. Rulla smeten till bollar (den är klibbig så fukta händerna ofta när du rullar) och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Tryck bollarna platta med fingrarna.
 4. Grädda i ugn 175 grader ca. 10-12 minuter
Kommentar
 1. Nötsmör = Mandelsmör, jordnötssmör eller hasselnötssmör.
Roesen Empowerment http://www.roesen.se/
Kikärtskakor Chocolate Chip Cookie-style

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *