Upplever du också en känsla av att något liksom ”fladdrar” som fjärilsvingar i bröstkorgen?

Du är inte ensam!

För några veckor sedan ringde jag sjukvårdsrådgivningen mest för att kolla upp om jag skulle oroa mig eller inte.. Två timmar senare låg jag på akuten med EKG sladdar kopplade överallt, blodprover togs och en massa drama. Sex timmar senare fick jag åka hem igen – lättad över beskedet att hjärtat är friskt som en nötkärna!

fladdrande fjäril

Hjärtat fladdrar

Jag har nämligen i flera månader känt ett slags fladdrande i bröstet, en rusning som börjar strax ovanför hjärtat och som stiger uppåt tills det når halsgropen. Där stannar det och ofta tappar jag andan och måste stanna upp en stund och ta några djupa andetag.

Det gör inte ont, det bara ”fladdrar och rusar” som om pulsen ökar och hjärtat rusar iväg. Men det känns inte som hjärtat! I början kände jag det bara då och då men senaste veckorna har det ökat allt mer till att komma varje dag, flera gånger om dagen. Dagen då jag ringde hade det fladdrat oavbrutet i över två timmar och tänkte att jag nog inte borde fortsätta ignorera det.

På akuten – förmaksflimmer?

fladdrande hjärtaNär jag kom in på akuten och man pumpade upp den där kudden på armen när man mäter blodtrycket så.. precis när den är på max så slutar fladdret! Men när läkaren är inne för andra gången så börjar det plötsligt igen vilket jag talar om. Han tar snabbt fram stetoskopet och lyssnar på både hjärta och lungor

– men hör absolut ingenting??

Jag sade – hur i hela friden kan du inte höra det, det fladdrar ju som en hel orkester?? Han lyssnade igen men nej, ingenting.
Jag vet inte om han trodde att jag inbillade mig eller rätt och slätt galen men han hittade absolut ingenting som förklarade det jag kände.

Hypokondrisk???

Lättad åkte jag hem och kände mig lätt hypokondrisk. Läkaren hade uppmanat mig till att kontakta vårdcentralen för vidare undersökning men så mejlade en av mina gulliga meditationskursdeltagare ett inlägg från Elizabeth Peru som beskriver exakt det jag känner!! 

Så nu känner jag mig lugn igen och därav detta blogginlägg för er som upplever samma sak.

Thymuskörteln och fladdrande hjärta

Precis som jag känner det så beskriver Elizabeth det som fladdrande fjärilsvingar som slår och som kan misstas som hjärtklappning (OBS! kolla upp hjärtat först!!) men det sitter lite högre än hjärtat och beror förmodligen på att Brässen (Thymus) är aktiv.

an-image-of-the-thymus-gland

thymusBrässen är en av kroppens endokrina körtlar som har formen som en fjäril. Körteln har sedan urminnes tider varit kopplad till andligt uppvaknande. Brässen är en viktig del i immunförsvaret och vid 25-års ålder börjar den att krympa. 
Körteln är kopplad till hjärtchakrat och har sin plats vid övre hjärtchakrat och i förbindelse med Sushumna, den energikanal som löper genom kroppen och där kundalinienergin stiger (Detta går vi igenom i kristallhealingkursen om du är intresserad).

Andra symptom

Utöver fladdret i bröstet så upplever många med mig också sömnlöshet, extrem trötthet (rubbningar i sömnrytmen), humörsvängningar och andra intensiva känslor.
Ja, Speciellt det där med sömnen verkar helt upp och ner i mitt liv. Jag har alltid somnat på beställning men nuförtiden är det ingen ordning alls.

Genom uppvaknandet så ska brässen (thymus) alltså växa och frodas istället för att tillbakabildas och förtvina och man säger nu att uppvaknandet påskyndas av ökande solstormar och energihöjningen som pågår. Så kallad uppgradering av energin enligt akashakrönikan

Energin stiger uppåt i kroppen och upp i halsen där sköldkörtlarna och bisköldkörtlarna sitter som i sin tur är kopplade till halschakrat. Detta förklarar alltså varför ”fladdret” stiger uppåt och att jag tappar andan!

akashabiblioteket

Kundaliniresning

Jag tror inte att detta fenomen ska förväxlas med s.k. kundaliniresning, som innebär att kundalinienergin stiger uppåt i en helt annan process, men något händer som ändå har en viss koppling till kundalinienergin, fast i hjärtchakrat (som är centrum för kroppens alla chakran) vilket i sin tur påverkar närliggande chakran och eftersom energin stiger så blir halschakrat mest påverkat.

Övergången i energinhöjningen

Tydligen så drabbar det även våra lägre chakran, magen, mjälten, levern, matsmältningen etc. och att det handlar om en utrensning som kommer att öka. Utrensningen handlar om en fysisk utrensning som behövs för att vi ska vara förberedda för övergången till en högre energinivå där vi behöver släppa gammalt skräp.

Övergången hjälper oss att inse vem vi är och glömma vilka vi är inte så att vi kan förenas med andra varelser på planeten. Genom att göra detta tillsammans så underlättas livet med lätthet och glädje, och det blir lättare att möta förändringar som sker. Ju mer vi gör motstånd, desto mer obekväma och svåra blir våra liv, så rusta dig med tålamod!

Skriv gärna en kommentar om du upplevt eller upplever samma sak och om du känner av andra oförklarligheter. Har du tips så peppra på 🙂

Sat Nam!
Gitte


Vill du ha en gratis e-bok om Chakrabalansering med kristaller? 

Boken är en steg för steg guide för hur du kan balansera dina chakran med hjälp av kristaller. Genom att registrera dig för Kristallakademins nyhetsbrev så är den din – alldeles gratis! Du hittar den här. 

gratis ebok kristallakademin


Är du intresserad av att lära dig mer om kristallhealing?

Då kan du gå en distanskurs på Kristallakademin! Läs mer om den här.

kristallhealing distanskurs

Känner du som om hjärtat fladdrar? Thymus vaknar!

7 reaktion på “Känner du som om hjärtat fladdrar? Thymus vaknar!

 • 30 januari, 2018 kl. 19:06
  Permalänk

  Intressant att hitta detta. Människorna runt ropar gå till doktorn så nu har jag bokat tid😱. Men efter stor ingenkänningsfaktor så känner jag mig inte orolig. Just för stunden fladdrar det i halsgropen men det gör inte ont. Sätter mig och andas.
  Trevlig kväll
  Britt-Marie

  Svar
  • 6 juli, 2018 kl. 11:26
   Permalänk

   Hoppas det gick bra hos doktorn!

   Svar
 • 11 januari, 2018 kl. 16:36
  Permalänk

  Stämmer på mig med! Men jag beskriver det mer som en fiskstjärt som fladdrar. Jag får ofta små hostningar som följer efter fladdret. Har precis genomfört en 48 tim EKG och väntar på svar. Detta hände även för ca 2 åresedan. Har haft det i ca 5 månader nu, med perioder så det är mer intensivt.

  Svar
  • 6 juli, 2018 kl. 11:26
   Permalänk

   Hoppas det gick bra!

   Svar
 • 2 september, 2017 kl. 23:54
  Permalänk

  Hej!
  Så glad att jag hittade detta inlägg.
  Jag känner igen mig precis. Fladder i bröstet, tryck över bröstbenet, tryck i halsgropen, darrig i armarna.
  Vad gör man åt det? Jag orkar ingenting och har svårt att jobba.
  Tacksam för svar Cicci

  Svar
  • 27 november, 2017 kl. 22:37
   Permalänk

   Jag känner fortfarande av det men har inte hittat någon lösning. det verkar komma i perioder och då brukar jag bara ta det lite lugnare och ta några djupa andetag när det är som värst. Vet inte vad man ska göra tyvärr <3

   Svar
 • 19 januari, 2017 kl. 22:41
  Permalänk

  Hej! Jag känner igen detta. Har inte kollat hjärtat på flera år men sjuksköterskorna verkade inte oroliga när jag berättade om dessa ”hjärtrusningar.” Det är intressant att du skriver om immunförsvaret, för den gången då jag fick extremt mycket sånt här fladder var några timmar efter min första dos Remsima (Infliximab) intravenöst, alltså immunosuppressiv medicin. Hade också väldigt låg puls i ett par veckor men fladdret trappades ner och försvann, fram tills för ett par dagar sedan då det börjat lite smått igen. Intressant läsning var detta i alla fall! Mvh Ida

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *